Tid.se Frequently Asked Questions
Nedan finner du några av de vanligaste frågorna om Tid.se. Klicka på frågan så visas svaren. Om du, efter att ha läst dessa, ändå inte fått svar på just din fråga, skicka gärna ett e-brev till info@tid.se så besvarar vi dina frågor så fort vi kan.
Vad är Tid.se?
Tid.se är en tjänst på Internet som låter dig boka tid, söka tid och kontrollera bokningar.
Om din frisör, läkare, tandläkare eller optiker är ansluten till systemet kan du boka, kontrollera och avboka tider. Tjänsten är helt gratis att använda för dig. För att det skall fungera och för att bara du skall kunna ändra dina egna bokningar krävs att du registrerar dig som användare i systemet.
Uppgifterna finns bara för att du skall kunna identifieras av din frisör, eller motsvarande, och dig själv. Uppgifterna kommer inte att lämnas ut eller hanteras av obehöriga.
Till sidans topp
Hur registrerar jag mig som användare?
Du registrerar dig i systemet genom att klicka på Registrera i menylisten Då får du upp en formulärsida att fylla i för att kunna använda tjänsten.
Några uppgifter märkta med *, är obligatoriska.
Namn * (Detta för att din frisör, eller motsvarande, skall kunna identifiera dig i systemet.)
Användarnamn * (Detta att skapa en unik inloggning. Du kan välja vilket Användarnamn du vill. Är namnet redan upptaget säger systemet till och du får en ny chans.)
Lösenord * (Detta skyddar dina bokningar så att ingen annan än du bokar och avbokar dina tider. När du skriver in lösenord visas bara stjärnor i textfältet.)

Systemet kan också påminna dig om din tidsbokning! Om du skriver in ditt mobilnummer så kan systemet skicka ett SMS-meddelande till dig strax innan det är dags!
Skriver du in din e-postadress kan du få påminnelsen som ett e-brev. Du kan till och med få båda delarna! Helt gratis! Du väljer själv hur lång tid innan din bokning som du vill bli påmind.
Övriga uppgifter vill vi gärna ha för att din frisör, eller motsvarande, skall kunna kommunicera med dig. Han/hon kanske behöver nå dig för att planera en specialbehandling eller för att ändra din bokning!
När du fyllt i uppgifterna klickar du på knappen Spara uppgifter. Om du skrivit in de obligatoriska uppgifterna, och inga 'krockar" finns i databasen läggs du upp och du kan börja använda tjänsten!
Jag vill registrera mig nu!
Till sidans topp
Hur bokar jag tid?
När du lagt upp dig i systemet får du som standard DemoFrisör i din lista på tjänsteleverantörer. Denna kan du använda för att prova systemet. Eftersom DemoFrisör är en övningstjänst behöver du inte vara rädd för att göra fel eller att göra en bokning. När du börjar använda systemet kan du lägga till och ta bort tjänsteleverantörer så att listan bara innehåller de du använder.

Göra bokningar är lätt! Följ bara siffrorna på huvudsidan.
1. Välj tjänsteleverantör
Vilket företag eller liknande där du vill boka tid.
2. Välj resurs
Den frisör, bana eller liknande du vill ha. Spelar detta ingen roll för dig väljer du "valfri resurs".
3. Välj tjänst
Listan anpassar sig till det som din valda resurs kan erbjuda. Klicka på det alternativ du vill ha.
4. Välj datum och tid
Klicka på det datum i månadskalendern som du vill ha och sedan på den tid i veckokalendern som är ledig och som passar dig. Du kan bläddra mellan månader och veckor med de blå pilarna högst upp i kalendern.

När du klickat på en tid får du se din bokning och även möjlighet att skriva in ett litet meddelande till tjänsteleverantören. Tryck på knappen Bekräfta och saken är klar!
Till sidans topp
Vad gör jag när min frisör inte finns med i listan?

Om det är någon frisör, tandläkare eller någon annan som du vill boka tid hos men som inte finns i listan över anslutna företag. Tala om för dem att Tid.se finns och be dem kontakta oss på telefon 08-663 11 30 eller e-post info@tid.se.

Leder ditt tips till att vi får en ny kund får du en liten belöning som tack för hjälpen!

Till sidans topp
Vad betyder färgerna i kalendern?

För att visa på olika status i tidsfälten i kalendern används färgmarkeringar.
Nedan går vi igenom vad de olika färgerna står för.

Grön markering betyder att tiden är ledig och den är fri att boka.
Röd markering betyder att tiden inte är ledig eller bokningsbar.
Grå markering betyder att din valda behandling inte hinns med innan stängningsdags. Du bör då försöka hitta en annan tid eller kanske en annan behandling.
Gul markering betyder att det är en bokning som du har gjort. Du kan kontrollera din bokning på olika sätt. På huvudsidan har du en lista med alla dina bokningar. Om du klickar på Ändra vid en bokning kan du kontrollera och, om du vill, ändra din bokning.
Orange markering betyder att det är en bokning som du håller på att ändra.

Till sidans topp
Kan jag boka tid i min tvättstuga?
Ja! Om din tvättstuga är ansluten till systemet så går det alldeles utmärkt.
Är tvättstugan inte ansluten, tala med din hyresvärd eller bostadsrättsförening. Be dem kontakta Tid.se på telefon 08-663 11 30 eller e-post info@tid.se för att ansluta sig.
Till sidans topp
Hur kan Tid.se vara gratis?
Tid.se tar betalt av de tjänsteleverantörer som finns med i systemet. TID, Time Information Dataexchange AB är ett aktiebolag som tillhandahåller tjänster via Internet. Affärsmodellen brukar kallas ASP, eller Application Service Provider.
Till sidans topp
Vilka systemkrav har Tid.se?

Tid.se arbetar för att göra tjänsten så enkel att använda som möjligt.
Det som krävs i system är en webläsare som klarar att visa så kallade "frames" samt att köra "JavaScript". I princip alla moderna webläsare klarar detta.
Om du skulle sakna en sådan webläsare så kan du ladda hem en gratis över Internet från t.ex. Microsoft.

Till sidans topp
Hur hanterar Tid.se datauppgifter?
De uppgifter som du lämnar när du registrerar dig hos Tid.se är skyddade av Personuppgiftslagen (PUL). Uppgifterna finns bara för att du skall kunna identifieras av din frisör, eller motsvarande, och dig själv. Uppgifterna kommer inte att lämnas ut eller hanteras av obehöriga.
Till sidans topp